Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PANG ! SA STRINDBERG NÄR HAN VAR PÅ SKJUTGLATT HUMÖR

..och sköt gjorde han ofta mitt i prick,
med vassaste fjäderpennan i Sverige
och giftigaste  bläckhorn,
med vars bläck han stänkte på allt
och alla,
som sällan gick att tvätta bort.

Ibland nöjde han sig med att skade-
skjuta,och aldrig för att döda men
gärna märka för livet en luspudel
och kvacksalvares oförskämdaste
lögner,med sanningens kruthorn
af svartaste bläck.

Dock ! de vilka icke äga vare sig ära
eller förstånd,kan intet bitas på,
utom att behandla dem som sjukliga
dårar att tigas ihjäl.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-23 02:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP