Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur mår en människa

Hur mår en människa, som varit ovänlig under dagen, när han på kvällen går till sängs.

Hur mår en människa, som varit våldsam under dagen, som skadat någon annan. Som kanske begått en våldtäkt.
Hur mår en sådan människa, när han går till sängs.

Han mår kanske bra.
Saknas samvete slipper han lyssna till dess röst.

Så gjorde Nero, Hitler, Stalin och många andra. De slog lock för öronen. Ville inte höra viskningarna från sitt inre.
Rösten från mor.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-20 15:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hur mår en människa som i sina egna ögon är fullkomlig när han går till sängs?
2017-12-21

  Stay Golden
Some people kill their inner child or power
2017-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP