Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Från mitt inre av Rita BrunnerRita Brunners tredje diktsamling Från mitt inre är en kostcirkel med delarna glädje och sorg, kärlek och ilska, besvikelser och framgångar. I cirkeln samlas också skönheten i konst och musik och inte minst i orden.

Rita är en fd sjöbuse, hotell-och restaurang-chef, hunddagis-ägare, fyrbarnsmor och numera kattuppfödare. Rita är född och uppvuxen i Finland men flyttade vid artonårsålder till Sverige. Hon är nu bosatt i Färgelanda, Dalsland.

Rita har tidigare givit ut böckerna Arvet (2007) och Kärlekens poesi (2015).


Efter andra världskriget hade människorna i Finland det svårt, framförallt de som levde i norr, och många sökte sig till Sverige för att få en inkomst. Så gjorde även min mor. 

När hon blev gravid med mig återvände hon till Finland. Ensamma mammor sågs inte med blida ögon på den tiden och hon lämnade mig hos min mormor och återvände till Sverige.

Jag bodde lite här och lite där, hos släktingar tills jag var fem år. När mormor och släkten inte hade möjlighet att ta hand om mig längre placerades jag i fosterhem. På den tiden tog en del familjer emot fosterbarn för pengar, inte för att de älskade barn. Och det fick jag erfara både fysiskt och psykiskt.

Jag flydde till en fantasivärld som blev min trygghet och när jag väl lärt mig skriva och läsa gjorde jag knappt något annat. Jag skrev sagor, skolpjäser och dagbok och senare även dikter. Som vuxen har jag omedvetet fortsatt att finna trygghet i min barndoms fantasivärld och genom diktningen kanaliserat mina tankar, känslor och drömmar. 

Jag är är en poetissa. Poesiskrivandet ger mig livsglädje och tillfredsställelse och hjälper mig att kämpa när det behövs.

Men framförallt ger det min rastlösa själ en stunds ro. I ”Från mitt inre” delar jag med mig av några ögonblick ur mitt liv och tänker att med finsk sisu och skrivandets gåva blev det folk av mig trots allt.

Jag hoppas att även du som läser också ska få en liten inblick i ditt inre. 


Köp boken Från mitt inre här >>
 

Du kan också beställas boken direkt från mig för 150:- + frakt. 
Då signerar jag den!  Via mail eller pm på poeter.se 

Läs Rita Brunner på poeter.se här >>
Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 1836 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-01-30 19:00Bookmark and Share


  Njord VIP
Fin bok med underbara texter skrivna av en extraordinär person.
2018-01-31
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
Årets antologi - poeterna presenteras!
Det är med glädje vi nu kan presenterar de utvalda deltagarna till årets antologi. Vi är mycket glada för den stora responsen i år. Temat för i år har legat varmt om hjärtat. Vi som läst alla bidrag vill framföra att årets bidrag har hållt hög kvalité

Decembertävling Nr 2
När tredje ljuset brinner är snart Lucia här hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

Decembertävling
Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård, djupt under midnattstimma. När nu årets sista månad har kommit och decembermörkret har gjort sitt intåg tänkte vi från poeter.se sida räkna ner till jul, ledighet el