Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
liten högst personlig essä i ämnet


om fart och människor

Fart sjukgör människor - fart för människor i väggen av stress
Stressfart dödar i trafiken
Fart skall öka - som ett axiom

Som med höghastighetstågen - dem man nu vurmar mycket för - i dem hinner inte de mänskliga ögonreflexerna med. Utsikten genom kupéfönstren blir meningslös, som ett förbirusande flimmer bara. Som en taskig kuliss i livet blir den.
Andra hastigheter kan också diskuteras - tillexempel hur fort man kan hinna äta sin lunch på jobbet.

Det sägs att om man färdas snabbare än ljuset, kommer dag och natt att framstå som ett svartvittrandigt skynke eller också svartnar det helt enkelt för ögonen på resenären.

Själv föredrar jag - som bekant - att sitta stilla vid min utsikt, att kikarspana i den, att promenera eller segla i den.
Jag kan också tänka mig att som omväxling ikläda mig mina örnvingar och stillsamt segelflyga över den.





Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-01 19:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP