Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Nicklas kämpade för sin rätt i åratal / skandal vad händer..


Tänk ändå försäkringskassan godkände hjärnskadan till slut! När han var 15 år körde han omkull med sin skateboard och fick en bestående hjärnskada. Först som 24 åring får han hjälp med sin återhämtning. Olyckan orsakade en blödning i hjärnan som behandlades på neurokirurgen i Lund.

Innan skadan hade han bra betyg, men efter skadan hänger han inte med. Han har återkommande trötthet och koncentrationssvårigheter. Klarar inte att arbeta med vad som helst. Eftersom han inte vill ligga anhöriga till last har han tvingats sälja allt han kunnat vara utan.

För ett halvår sen kom han i kontakt med en instans som visade sig kunna hjälpa honom : ett individsamverkansteam. De samarbetar med representanter för försäkringskassan, arbetsförmedlingen, vuxenpsykiatrin, kommunens socialförvaltning och ekonomiskt bistånd med råd och stöd till den enskilde
som riskerar att hamna mellan myndigheternas stolar!
Han säger "Det var fantastiskt att få träffa dem. Försäkringskassans representant sa direkt : så här kan vi inte ha det!"

Han fick sjukpenning och information om att han kunde söka aktivitetsersättning. Och att han kunde skicka en egenremiss till habiliteringen vid länssjukhuset, vilket han också gjort. Det blev en tid med många undersökningar, kompletteringar av sjukintyg osv.

Det tog över ett år efter ovanstående innan han fick sin rätt och hjärnskadan godkänd.SKANDAL VAD HÄNDER PÅ S:T GÖRANs psykavdelning
hörde det fasansfulla på SVT

Googlade:

"Våldtäkt och mordförsök inne på psykavdelning
för 2 dagar sedan - Polisen riktar skarp kritik mot säkerhetsrutinerna vid psykiatriska kliniker inom S:t Görans sjukhusområde i Stockholm efter en rad mycket allvarliga övergrepp. Flera patienter har utsatts för grova brott av andra patienter, inklusive våldtäkt och mordförsök rapporterar SVT. Bristerna i patientsäkerheten kan ...
Juristen: Våldtäkter och mordförsök på Sankt Görans psykiatriska avdelningar kan innebära att patientsäkerheten var så låg att klinikerna bröt mot lagen. Det menar Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Riksförbundet för social och mental hälsa: ”Ett svek från ... - SVT Nyheter
https://www.svt.se/.../riksforbundet-for-social-och-mental-halsa-ett-svek-fran-psykiatrin-...
för 2 dagar sedan - Fruktansvärt. Hemskt.” Riksförbundet för social och mental hälsa chockas över att så många människor utsatts för övergrepp inom psyk- och beroendevården. ... tillgänglig. – Jag tycker att det är fruktansvärt hemskt att människor som söker hjälp blir utsatta för mordförsök och våldtäkter, säger Jimmie Trevett.
Monika attackerades av medpatient – försökte strypa ... - SVT Nyheter
https://www.svt.se/.../rullstolsburna-monika-attackerades-av-medpatient-forsokte-strypa-...
för 2 dagar sedan - Våldtäkten avbröts av att två mentalvårdare kom in på rummet.

Fotnot: Utöver dessa tre fall har det även skett ytterligare en våldtäkt, ett försök till våldtäkt och två mordförsök.
Övergrepp på psykkliniker: Patienter våldtas och utsätts för mordförsök.
Sjukhuschefen: Man kan alltid vara efterklok, men jag ... - SVT Nyheter
https://www.svt.se/.../sjukhuschefen-man-kan-alltid-vara-efterklok-men-jag-tar-ansvaret.

Men hallå! Tar ansvaret..årets kalkon? All ångest tårar och skräck finns inte ordförråd som täcker det ansvaret! Mera resurser behövs inom det området
så inte flera liv och skador förvärrar livet för redan sjuka!


för 2 dagar sedan - Det är bara två av de totalt sju allvarliga händelser som inträffat på psyk- och missbruksvårdsavdelningarna på Sankt Görans sjukvårdsområde i Stockholm under de senaste två åren. Utöver dessa tre fall har det även skett ytterligare en våldtäkt, ett försök till våldtäkt och två mordförsök Sveriges Television.
Övriga genrer (Essä/Recension) av the wildcat VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-17 21:36Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Sverige i ett nötskal!!! Kan bara skaka på huvudet och undra vart vi är på väg...
2018-04-21

  AKT VIP
Vad ska man säga?
2018-04-17

  Fulbergarn
tragiskt
2018-04-17
  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP