Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JÄRVAVECKAN FI förnyar politiken



regn på G och svalare väder. Gudomligt vaknade klockan 5 och började
städa, vattna blommor, mata djuren, putsa fönster. Tvättstugan ren som en balsal.

Vatten behövs jorden törstar

tänk att i vattenpölarna få gå
med gummistövlarna på
stampa takten så det skvätter
till regndropparnas musik
ge upp ett jublande glädjeskrik!

Ge oss vatten skölj oss
spola själen och fönstren rena!




Nolltolerans måste finnas
mot mobbning, rasism, sexuella trakasserier
dåligt bemötande, bristande respekt
mot varandra, personangrepp
och ryktesspridning

det är viktigt varje individs förväntningar
och behov finns i centrum
så alla får modet att vara sig själva

det är att vara medmänniska
inte avmänniska


Kan vi förnya politiken - klart Fi kan!
FI HAR MÖJLIGHETER ATT VÄXA
gjorde ett bra första intryck då de valtalade

bland guldkornen ingår just att acceptera
människor med olikheter
varje individs rätt att leva sitt liv.

det är i dag oerhört viktigt att tillvarata
varje människas inneboende möjligheter
att utvecklas och därmed växa som människa

till en lyckligare människa för sin egen skull
och därmed blir alla en tillgång till vårt kretslopp
även om vi inte går i samma fotspår som andra

tvärtom behövs innovationer
som skapar nytt liv till den utarmade jorden






Övriga genrer (Essä/Recension) av morgonstjärna VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-10 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP