Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förfall

Thoth var i det forna Egypten skrivkonstens gud och beskyddare, oftast avbildad i skepnad av en ibis.
Jag sitter ute i min morgonstillhet och reflekterar däröver.

Eftersom skrift var helig, kunde man självklart inte skriva vilka dumheter som helst, då, för flera tusen år sedan - medan vi nu i den så kallade civilisationen har uppnått ett tillstånd, då vi utan hand å penna på nätet kan tillåtas att ettorochnolligt vräka ur oss vilka lögner och skändligheter som helst utan minsta tanke på att skrivna ord förr betraktades som så heliga, att de behövde vaktas och skyddas av en gud.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-26 09:32



Bookmark and Share


    Askanden
Tänkvärt.


2018-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP