Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRDPERSONAL GÅR PÅ KNÄNA



en fruktansvärd sommar
"de flesta går hem med hjärtat i halsgropen varje dag"

säger Johan Styrud
ordförande i Stockholms läkarförening


platsbrist överbelastning
risker att patienter skadas redan när 90 % av vårdplatserna
är fulla. vid överbelastning ökar risken ytterligare
eftersom personal inte förmår vara uppmärksam
på risker och oönskade händelser

enligt statistiken under sommaren har vi fler vårdskador
än under våren bekräftar Johan Styrud


orsaker: brist på utbildad personal. sjuksköterskor och
undersköterskor. inga vikarier att fylla vakanser
har gått att finna under semestern i år heller

allt blir en ond cirkel - stressen gör att fler slutar

och ovanpå allt har den otroliga värmen även negativt
orsakat värmeskador


allt tillhopa pekar på den viktigaste valfrågan i höst


VÅRDEN






Övriga genrer (Essä/Recension) av morgonstjärna VIP
Läst 485 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-08 12:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är inte konstigt om det är brist på personal i sjukvården när de inte får lön som motsvarar det de sliter. Det är många som åker till Norge och jobbar där de får mycket bättre betalt och inte behöver jobba för tre. Men politikerna vill inte lyssna.
2018-08-08

  morgonstjärna VIP
låter förfärligt och helt i överensstämmelse med vad "åskbollen" berättat. /Mvh
2018-08-08

  Lars Hedlin
Är utbildad Uska själv och kan säga att ibland jobbar man för både 2 och 3 personer och kan knappt ta ut rast! kram
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP