Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Baksidan av det vackra myntet "lojal".

Lojalitet:

- Det här ska vi hålla tyst om.

- Det här får inte komma ut.

- Vi håller det här inom församlingen, föreningen, partiet...

- Du ska inte berätta det här för mamma.

- Det är onödigt att mormor för veta.



Hur mycket har inte hållits hemligt i
"lojalitetens" namn?

Hur många övergrepp har inte begåtts
och kunnat pågå pga "lojalitet".

Vad är det att var lojal?

När någon annan ber om din lojalitet
då är det nog inte det som denna någon
ber om, utan att du ska hålla tyst om något som inte tål att synas.






Övriga genrer av Cikoria Blå VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-18 07:37



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Lojalitet är inte alltid av godo.
2018-09-18

  Verner Forsman
Finns hjärtesaker och annat som mest skadar utan att göra något gott om det kommer ut.

Men för många så verkar lojalitet betyda "håll käften om saker som är dåligt."

Även skillnad på om det är en person eller en grupp. Är det en person så är det ofta saker där den som talar är i underläge. Men om det är en grupp så brukar det ofta vara ganska tveksamma saker som ska tystas ner.
2018-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP