Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Varför pratas det aldrig om...?

 

 

den globala uppvärmningen må vara ett faktum

men vulkanutbrott är också en bov i denna miljöförstöring och bidrar till den globala uppvärmningen

det har varit två historiska utbrott med katastrofala följder i världen

på Island häromåret fick flyg i Europa ställas in, då röken från vulkanen svepte in över Europa

ska vi förbjuda vulkanutbrott också för att rädda vår miljö?

vad säger miljövännerna?

ska man skrämma människor istället för att utelämna fakta?
Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-09 10:37Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att koldioxiden i atmosfären stiger är det ingen tvekan om, det går ju att mäta, hur mycket som beror på utsläpp eller naturliga orsaker vet man ej säkert, med det mesta tyder på utsläppen är den främsta orsaken.
Att ställa om till ett fosilfritt samhälle på kort även medellång sikt är politiskt omöjligt. De åtgärder som behövs är så omfattande att inget politiskt parti vågar genomföra det, dom skulle inte bli omvalda helt enkelt.
Vi får helt enkelt räkna med en temperaturhöjning, vad det innebär vet man inte helt säkert där frodas skrämselpropagandan.
Jorden kommer inte att gå under , det är något som är helt säkert.
Det enda som kan förändra är nya uppfinningar på energiområdet som gör energin billigare än olja kol och gas.
Så fungerar kapitalismen

2018-10-09

  Fulbergarn
Ingen vet säker hur mycket vattnet höjs om all is smälter. Men bär isarna på jorden smälter måste smältvattnet ta vägen någonstans, och det rinner ut i havet i slutändan. Ju varmare det blir på jorden, desto mer smälter isarna och desto mer smältvatten rinner ut i havet och gör så att havsnivån stiger. Nu är det inte alla isar som påverkar havsnivån, utan bara isar som ligger på land, sk. ”inlandsisar”. Det innebär att de största isarna, de som ligger på Grönland och på Antarktis, innehåller så mycket vatten lagrat att man är rädda för att havsnivån kan stiga ända upp till 70 meter över vår nuvarande nivå om all is skulle smälta enligt vissa rapporter andra är mer blygsamma och vem kan räkna ut sånt.
2018-10-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett fakta jag väntat
på i miljödebatten
är hur mycket
vattnet stiger...
Jag anar det
värsta, de som
vet mest tiger...
2018-10-09

  Bodingen VIP
Skrämselpropagandan med global uppvärmning är som så mycket annat, en affärsidé, "miljövänner" håvar in storkosing på detta, visst bidrar vi också med en liten del men det mesta kommer av ett helt naturligt återkommande fenomen, ett annat exempel: Elbilar, för att tillverka batterierna krävs olika metaller vilka är svåra att hitta, det krävs stora resurser för att gräva upp enorma landmassor med miljöförstöring som följd. Batterierna håller i ca 18,000 mil och blir för dyra att reparera, alltså skrotas bilen. En halvtörstig SUV skrotas i genomsnitt efter ca 70,000 mil och enligt flera oberoende undersökningar visar nu facit på trots användningen av fossilt bränsle är det bättre för miljön i långa loppet, att återanvända, inte återvinna, också en affärsidé, återanvända, att köpa begagnat, att laga istället för att slänga, gå på loppis, ge fan i att köpa ny mobil en gång per år och nytt kök vart tredje är exempel på hur vi kan göra planeten lite mindre dålig ur miljösynpunkt.
2018-10-09

  Fulbergarn
Trotts vulkaners avkylande effekt så steg medeltemperaturen

https://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Klimat-och-luft/Klimat/Darfor-blir-det-varmare/Vulkanutbrott-kyler-klimatet/

Marocko förbjöd plastpåsar för djuren i havens skull- det funkar bra

2018-10-09

  Cikoria Blå VIP
Vulkanutbrott kan vi inte göra någonting åt.
Däremot KAN VI GÖRA någonting åt mycket av
det som forskningen, vad jag förstår, entydigt pekar på beror på oss, på vårt sätt att leva.

2018-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP