Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Blir du 'vansinnig' på att höra hur människor 'inte förstår betydelsen av hur de pratar', är du knappast ensam. Ännu är dock inte straffet för att 'bala taklänges' ens i mer allvarliga sammanhang, icke 'tio år i buren'...


Konsten att säga det en inte menar






'Alla är inte överens om saken'
säger någon
när det i själva verket rent grammatiskt borde sägas
'Inte alla är överens'.

Men att prata märkligt
är verkligen inget ovanligt
utan snarare nu så gement inbyggt till tradition
i att uttrycka sig obegripligt.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-07 17:10



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Och du får inget straff för taklängesbalandet/tallängesbakandet i kommentaren här unders sista mening.
(Den raka ordföljden i den efterställda huvudsatsen)
2019-01-10

  lodjuret/seglare VIP
En del feminister tror mer på samhällets möjliga utveckling, än på någon gud, hur provocerande är (inte?) det. Samhället, du, jag och alla andra tillsammans. Så för att kunna förändra samhället, du måste även förändra dig.
2019-01-09

  Silverstripe
Som bilden kan tänkas visa en kanal, en representation av något flytande, så kan man fundera över vad det innebär att 'tala flytande'. Ibland kanske orden flyter bättre i en som alternativ ordning, lite som poesins eventuella frihet i att vända och vrida på språket. Borde då felvänd poesi vara gruvligen straffbar?
2019-01-08

  Gunwale VIP
Ska det heta ”Inte allt är guld som glimmar”? Eller kanske ”Inte allt som glimmar är guld”? (Ja, det senare får det väl bli!) Men är ”Allt är inte guld som glimmar” fel?
2019-01-08

  lodjuret/seglare VIP
'En', är egentligen förkortningen av 'en individ'. Exempelvis istället för 'flera individer'. Gjorde misstaget att tro det var 'underförstått'. Det finns alltid de som 'inte vet'. Själv misstog jag den nya förkortningen irl som står för 'in real life'. Förr stod irl för Irland. Ett land något till vänster om England, på världskartan.
2019-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Det heter: "Det MAN inte menar".
Eller har feministerna förbjudit det?
2019-01-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP