Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Isärtagande av ord är en sorts politik bara det. Dessutom är det likt partipolitik, hyfsad oenigt, utom när det gäller mat och dryck, samt luft, jo(r)d och el'd. Trenden att stava fel, provas här. 'Sjuttio' heter det ju egentligen. Som stava satt utan s.


Third el ning spolitik







Eller som mången svensk skulle ha uttryckt saken, redan på suttiotalet. Förd el nings politik, fördelningspolitik eller rättvisa visavi orättvisan. Den som sjöngs så falskt på de politiska festerna. För finns det någon som verkar som förena, så är det behovet av att 'festa'.

Förälskningspolitik, å andra sidan, verkar vara att mera festa än 'göra något mera vettigt'. Eller som en kusin till Johan stundom uttryckte sig. Ibland är 'tallrikarna varmare än maten'. Det framgick att det skulle kunna stå för något och säkert gjorde det. Bara att det var som en kod, mellan medlemmar i klubben.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-14 13:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP