Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det som irriterar Olga är just detta med att påstå att 'människor går fria', när en bank, en firma, staten eller kommunen gör något, agerar. Prata om vilka människor som bär ansvaret, istället för att anonymisera offentliga verk.


Saker som irriterat Olga...





...en längre tid.
Är oförmågan att nämna saker
vid deras rätta namn och natur.
Exempelvis att påstå att en bank eller ett verk
'har gjort saker'.
En firma, en bank eller ett verk, kan inte göra
någonting alls utom att ha människor
möjligt anställda hos sig,
ägas av någon eller något.
Istället är det människor som gjort det
som sedan ett verk eller en firma,
kanske staten eller kommunen fått stå för.
Staten och kommunen har människor anställda
för att göra saker,
dessa människor kan göra från eller till.
Men institutioner i sig,
kan bara ge namn åt det som görs i institutionens namn.
När skall människor lära sig
att det är människor som gör saker
som är moraliskt diskutabla.
Det är människor som gör 'gott' eller 'illa' ifrån sig.
Det är människor som bör kunna ta sitt ansvar.
Det är alltså inte en firma som gör fel,
felet finns i hur människor väljer eller inte väljer att agera.
Det människor kan ingå i är 'sammanslutningar'
eller göra saker 'på egen hand'.
Det är alltså människor som skall hyllas,
ställas till svars, klandras eller 'schavottera'
när någonting händer.
Inte en byggnad i sig.
En annan sak som irriterar Olga
är att det går att vinna något på att göra 'fel',
som den här vanan med att teckna avtal
som 'faller ut som en fallskärm', vilka fel som än begås.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-29 01:10



Bookmark and Share


  ULJO
Det är ofta fel människor som får ta skiten när något händer. Alltid fel personer som städa upp.
2019-03-29

  Öknens Ros VIP
Swedbank i sig är inte skyldigt, däremot de individer som ägnat sig åt penningtvätt och troligtvis fått bra betalt för detta.
2019-03-29

  Sturesdotter
Olga håller i en brandfackla som lyser klart!
2019-03-29

    ej medlem längre
icketrollet säger: en människa är också en samling saker som samarbetar. hela universum står till svars för allt som händer. så jag håller inte med om din text. fast i något parallelt universum så är det rätt. men poesi är poesi är poesi.
2019-03-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP