Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyskrivet sommaren 2018. Tala gärna i moll eller morskt, bara det låter som i en gammal svensk långfilm, då det var mera billigt att filma utan mera färg än brunt eller svart, mot en något ljusare morgonrodnad.


Regler är (väl) till för att följas?



Många människor syns de här som där, söker de rätta orden utöver närvaro av rädsla att tappa ansiktet, eller varandra såra, ofta nog talar känslor och tillkortakommanden.
Hur mycket ‘lättare’ är det ej, med gravstenen ta sitt enskilda samtal och möjlig ånger.
På begravningar sorgsna människor i moll gärna kväder sina sånger.

-
Om det kan få heta (yrkesrollen) sjuksyster, då kan det väl få heta talman?
Eller vad anser syster Göran, om den saken?
- Jo, jag undrar över en sak.
- Ja?
- Passar rollen för kjol och krigsmålning?
- Regler om attityd, har vi sådana också?

-
Otrohet…
…rent juridiskt blir det väl gällande först då de gifter sig?
Innan de gifter sig, äger de inte varandra.
De istället kan ta sig rätten att göra litet vad de har lust med sin fria vilja?

-
Vad en inte vet om, det dör en inte av.
Den tesen har nog inte lönnmördaren hört talas om,
för att kunna förmedla som sista ord
innan offret drar sin sista suck.
-




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-17 09:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Vad du inte dör av, gör dig starkare' då det uttalades av en filosof, på franska, i Frankrike, redan på 1700-talet, så blivit såsom i ropet att yttra i olika former allt sedan dess... Det blev inte uttalat i någon film eller bok, pjäs eller mera verkligheten, relativt nyligen. Det blev inte till 'nyss', utan mera faktiskt då.
2023-09-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP