Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är så mycket jag inte kan säga, biter mig ibland i tungan, som för att inte 'försäga mig'. Det sargar min själ och gör mig än mer ensam än ett jag vanligen är. För att ett jag ytterst är just ensamt sägs vara en stor sorg att leva med.


Faran med utlösning (för tidig)




Mariette löste ut en cykel en gång. André å sin sidan löste ut ett kramdjur. Andra kan tänkas köpa, medan andra åter löser ut. Det kallas även att befria. 'Kärt barn har många namn' heter det ju. Ibland har människor 'sin egen stil'. Medan många nog, just köper sin bok eller tidskrift. André (eller Mariette) 'löser ut' det mesta som ligger om hjärtat. Och han har inte hjärta att 'köpa en katt', utan pratar om saken som just att 'lösa ut', eftersom han inte gärna kan tänka sig att äga en katt. Och katten å sin sida vet just ingenting om att pengar byter ägare, för att katten sedan skall kunna flyttas till en 'ny' omgivning. En del människor säger sig 'skaffa ett djur'. Den människan kan då ha koll på läget. Eller så bara 'gör den något', tanklöst och utan att planera mer än för dagen. Det kan då ses som 'för tidig utlösning'.



(Som du ser av bilden, är den tagen på väg till Karlstads centrum, med gator, busstorg och butiker av alla de slag. Trädet står bredvid hotellet som förut var fängelse, till höger om, ifall du spatserat från stadsdel 'Herrhagen' och passerat över en kort bro för gående samt cyklar och till höger kunnat sikta bryggan för båtbussen samt till vänster vattenvägen till en skogsdunge med plats för picknick, en samling träd, buskar, bänkar samt stundom även människor i litet olika åldrar.)




Övriga genrer (Drama/Dialog) av lodjuret/seglare VIP
Läst 163 gånger
Publicerad 2019-04-19 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP