Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min tolkning till svenska av Neil Young's sång Mother Earth (Natural Anthem)


Moder Jord (v2.0)

Moder Jord

O moder jord, du som skapar liv
Du som alltid ger men som aldrig får
Är du förrådd av girig hand
Av de som tar vår framtids land
Av de som tar vår framtids land

O klot av eld på himlen blå
Du som läker sår från dag till dag
Ditt ljus är dolt av maktens band
Som styr vår värld med blodig hand
Som styr vår värld med blodig hand

Låt klockor ljuda, ring här och nu
Från stadens torg och i varje by
För jord vi ärvde, för skog och hav
Ge inte bort vår framtids dar
Den enda tid som barnen har
Den enda tid som barnen har ........ !

Svensk text:
Copyright © 2015 Göran Gustafsson. All rights reserved
Engelsk text: Neil Young




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Göran Gustafsson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-21 13:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Gustafsson
Göran Gustafsson VIP