Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


sviktande energie



kastade ett getöga över axeln när jag lämnade de två
de packade fortfarande bilen när jag körde därifrån
själv höll jag på att glömma det lilla nätfönstret J ville förpassa
till de sälla jaktmarkerna
såg möjligheterna, som jag sa
korgstolen hade jag lyckat krångla in på passagerarsätet
med stor möda och mummel i mellanrummet
låter den sova över till i morgon
ska trä en mysse över ett stolsben och måla en glad mun
så får medtrafikanterna något att titta på

måste pausa för träningen kommer först av allt
dagen är inte ödslig eller obebodd
allt beror på tänket bakom pannbenet
hur vi hanterar våra måsten
blev betänksam höra åskbollen har det så tungt
på arbetsplatsen, lyssnade och försökte ge feedback
och rådde henne vända sig till facket
varför lyssnar aldrig hövdingen på fotfolket
det är ju där nere på golvet allt händer
och inte däruppe i skyskrapan
men klok som en bok har redan bestämt sig för att engagera
sig fackligt och påverka ledningen inifrån

för det är väl inte meningen att personal inom demensvården
ska bränna ut sig totalt, inte nog med att arbetet är tungt
och AF sätter invandrare som inte är kunniga i varken språk
eller arbete som hjälpreda, vilket i sin förlängning innebär
mödosamt påpekande tjat varenda dag samt oro
för de sjuka som behöver ro och trygga vanor
det innebär 5 gånger mera arbete för eldsjälarna
språkklyftor är rent ut sagt ett elände, går mycket energie
för den arma stackare som medelst kroppsspråk tålamod
och vetskap om vad som måste hinnas med
klockan tickar, den väntar inte

Helt totalt vansinnigt allt för att AF ska få snygga siffror
alla invandrare har arbete
de flyttar över sitt ansvar på icke behöriga
oförskämt lägga sitt misslyckande i en annans knä

som vanligt händer inom kommunen dagligdags
det är så enkelt en liten arbetsuppgift extra så är det snart
ett berg av ohälsosam färg
jo tack känner igen systemet
den strävsamma myran får dra hela lasset
medan direktörerna sitter och filar naglarna





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av morgonstjärna VIP
Läst 300 gånger
Publicerad 2019-09-02 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP