Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad jag menar med Åskbollen



som svensk måste jag säga jag skäms
den inskränkthet bigotteri som frodas idag
Vi måste lära oss vara mer öppna
inför utanförskap, det annorlunda ändå vaksamma
för många har sådana sår
att de inte förmår vara aktsamma
många trauman från krig och andra grymheter
vi näst intill inte kan förstå, så skyddade
vi varit mot frosten

det är alltid bättre stämma i bäcken än i ån
det är just det politikerna aldrig gjorde för de var naiva
fullkomligt odugliga
p g a okunskap, ett tungrott maskineri brist på fantasi
likriktning är farligt i krissituationer
när människor på flykt väller in över gränserna
innovationer finns inte
och nu har styråran lämnats över till den
som ser till att gynna sitt hus på bekostnad av godtrogna
som lydigt följer sin apostel, frälsaren med silvertunga
och hela skeppslasten går under

fast som vanligt brukar kapten se till rädda sig själv först
ser alltid till att i egna påsar pengarna stoppa
efteråt kloka kommer det att finnas
Att ett land undgått krig ger känslan staten beskyddar oss
visst är vi en gåsaflock
många är det som inser vad som pågår - alla de som hamnat
mellan stolarna

att nu försöka vrida klockan tillbaka ?
det blir att laga plåstra, för det som skett kan ingen frälsare
eller påläggskalv ändra på trots välsmort munläder
det blir till att suga på ramarna
dra in armbågarna, tänka på miljön beroendekön
hela kretsloppet
lifta med en fiskebåt istället för att flyga

anm. dessutom har någon tänkt på miljöhotet
i framtiden kommer leda till folkvandringar
stora




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av morgonstjärna VIP
Läst 211 gånger
Publicerad 2019-11-14 18:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP