Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liksom kommen från en annan tid


Svea

Svea, så gammal. Svea från Äng på Lyr. Jag känner henne sedan gammalt.
"är du trött" frågar jag, lillpojken bara sjuttioåtta "jo, det är jag. har sovit dåligt haft mardrömmar".
vi står utanför ICA i Henån och hon har lyckats handla inför jul tillochmed på Bolaget har hon varit, ser jag.
"Kan jag göra nå't för dig?" frågar jag.
"Ge mig en kram" svarar hon "och hjälp mig att köra vagnen till bussen, är du snäll".

Och jag gör det hon ber mig om. Hon får en kram och den gamla damen lutar sig mot mig. Ler. Vi står så en stund.
Sen kör jag hennes vagn till bussen. Hjälper att lasta ur.
Vinkar när bussen kör.

Svea, över nitti. Svea från Bohuslän, på Lyr.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-20 15:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP