Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Resultatet av en uppgift i Skrivarsidans skrivgrupp


Allan och jag

I grannhuset bodde Allan som modigt åt daggmask. Jag smakade aldrig. Han var min bästa vän och vi hade en del hyss för oss. På samma gata bodde tant Majlis, min dagmamma. Hon brukade vädra garderober. Då hängdes alla kläder ut i friska luften. Jag och Allan tänkte att min mamma kunde behöva hjälp med det. Ett källarfönster lirkades upp så Allan kunde klättra in och öppna ytterdörren åt mig. Här skulle vädras. När mamma senare kom hem prydde galgar med kläder våra fruktträd. Hon måste ha blivit glad.
Till huset hörde en stor trädgård med odlingar och träd som pappa brukade beskära. Det såg lätt ut. En dag tyckte jag och Allan att det var dags, så vi tog varsin sekatör och satte igång. När pappa kom hem låg grenar och en grantopp på gräsmattan. Jag tror pappa blev väldigt nöjd. Men granen, den blev aldrig mer sig lik.




Övriga genrer (Kåseri) av Elinor Sörensson VIP
Läst 556 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2020-01-12 08:37



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Väl värd sin utkorelse.
2020-07-06

  lodjuret/seglare VIP
För att inte tala om kläderna. Men som de såg ut efter att ha fått besök av frisören, de i vilket fall nog passade mer som dekoration, av gräsmattan. Texten i sig? Jo, även den verkar kunnat pryda vilken trädgård som helst, och verkligen den mer fabricerade, tänkta.
2020-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP