Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Profet Muhammads uttalande kommenterad


De som tror på ödet är inte paradiset för - Muhammad

De som tror på ödet, är inte Paradiset till för – säger Profet Muhammad. Med detta menas attityden: slutet gott, allting gott. ’Allting gott’ är det djävulska elementet. För det första finns det inget slut, ’ruinerade är de som känner sig säkra för Allahs hemliga plan’, för det andra är detta en attityd som degraderar allvar till ett spel, och fram kommer sadisten och masokisten. Sadisten tänker att bara det blir bra för den själv, är allt bra, t.ex. ’vad bra han torterade mig, ty, det ledde fram till…’ – de tänker alltid att bara det i slutändan känns bra, är faran över, torteraren en bra kille, och så fortsätter de vara lata och bekväma. Detta kallas Sthlms syndromet.
Detta utvecklar den masokistiska karaktären, som i dess värsta form börjar söka olyckan, ty den inbillar sig att det är världens öde.
Det sinnessjuka Sverige, vill höja sig på ett sadistiskt sätt, och, förtrycka ”resten” (vari de själva riskerar hamna) och påtvinga den denna masokism.

massa minustecken i rad efter varandra – de tar yihadd som lek, de vill behålla grunden, men rasera ert gemensamma hus gång på gång
’when they’re idel at play’, säger Quranen.
‘hur vet de att inte Allahs hämnd kommer drabba dessa plötsligt?’
de djupa känslorna, Gudskänslan, känslan för sanningen (den djupaste sensualiteten, D.H. Lawrence) är ingen lek.
Hela felet är när människor tror detta! Detta är den stora misstolkningen av Zen i vår tid.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Marcus Beijar Mellin
Läst 159 gånger
Publicerad 2020-07-08 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Beijar Mellin
Marcus Beijar Mellin