Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

• Återuppväcka

Jag har en känsla av att poesin fick mer uppmärksamhet förr i tiden. Kan intresset återuppväckas?

logo för Poeten Salvador




Övriga genrer av Poeten Salvador VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-29 12:41



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Jag tror att litteratur överhuvudtaget har en större läsekrets idag. Litteratur når förmodligen flera än förr, på grund av tillgång till ljudböcker och nätet.
2020-08-30

    ej medlem längre
jag håller med dom andra. det är poesi på scen till och med, uppfunnet av william s burroughs på 60-talet, och i sverige av bruno k öijer. sen har vi poetry slam, tävla i poesi! det är mycket mer på G nu. =) poesi kommer med i nyheterna till och med! titta bara på denna text, den har redan 28 views! förut kanske du hade sagt det till din tjej eller kompis, 2 views!
2020-08-29

  Jeflea Norma, Diana. VIP
det som här är poesi utan vers och utan rim är bara ett exotiskt språk som talas, på bänken framför huset på bygatan.
ett språk som talas i pantomim,
eftersom jag inte längre får posta ett foto kommer jag inte ihåg vad jag skrev igår, ett ord utan färg bild är inte längre lika värdefullt, det är som en trädgård utan blommor.
2020-08-29

    ej medlem längre
Jag tycker annorlunda. Förr fanns det de som inte hade läst poesi alls eller ens hört talas om en del poeter. Jag tror intresset för det skrivna ordet inte har haft sånt intresse tidigare som idag. Intresset har ökat och är mycket mer idag. Hade jag varit utgiven med mina dikter för 100 år sedan på ett etablerat förlag hade jag inte haft så mycket läsningar på mina texter som jag har idag. Och möjlighet att läsa andras texter. Tack vare de mediala uppfinningarna dator och internet. Poesin och litteraturen håller på att förändras.
2020-08-29

    Lars J
Kanske skrevs bättre poesi förr? :-)
2020-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP