Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Buddhismen och Islam sammanstrålar i kampen mot Ad-Dajjal

“Your idea of a monk-formed universe is interesting – I think I’ll steal that! –“ – Citerat från Smartast i världen av Linda Leopold (en bok jag för övrigt sågar, då den handlar om hur överklassen upptäcker det spännande i en hemlig sammanslutning för de attraktiva och intelligenta, vars attraktiva tyngdpunkt ligger i hemliga sexuella möten).

‘Psykiatrin’ hävdar att det är sjukt att ha “röster i huvudet” – dum idé är det mest perversa man kan påstå! Buddhismens idé – om nirvana – är i princip likvärdig – men, från ett helt annat perspektiv!
Buddhismen får oss att förstå att ”psykiatrin” är dagens form på vad som i alla tider förstört världen. Insikten är – att för att nå nihil – nirvana – vila – måste vi döda detta monster, och vara beredda att dö i processen.
”Röster” hör vi då saker är trasiga – och – Gud vet att människor gör dem trasiga hela tiden! Koko presenterade idag för mig idén, att ”man måste under vissa tider ingå i samhällskroppen för att…” ’to be cause of’, ’the ugly spirit shot Joan be cause of’ ‘oh! what a night, what a wonderful night, that we call la bella causa’ ‘oh what a dream, now I think like it seems…’ Rösterna manas ur vårt undermedvetna av det okända, det vi inte ser, inte hör, då sällskapet lämnat oss. De är den enda vägen till sann förståelse av verkligheten. De flesta löser detta, genom att i feg räddhågsenhet ”spela friska” och förneka kontakten med det undermedvetna, allt medan de fyller det med skräp, och hittar en mänsklig soptipp – dvs. en ”diagnostiserad”, att projicera skiten på. För att verkligen nå upplysning måste du tvärt om få upp skiten ur det undermedvetna (psykos) identifiera dig med skiten (vilket leder till tortyr) och låta saken naturligt sjunka undan.
Från detta tillstånd kan du nå upplysning. Det är plattformen som motsvarar idolernas minustecken, de lagt på rad som pålagor på dig.

***

Hur orsakar man polyteism genom att ge ’genier’ diagnoser?
’du är som Carl Larsson… han var också mano-depressiv.. ta nu de här pillerna och du slipper bli...’
’tänk… Carl Larsson hade också detta.. då kanske jag kan bli en Carl Larsson… (detta är väl min räddning…)’
’he he… ”storhetsvansinnig”.. Kristus-ved..’

***
Vad man ska göra för att undvika att patrask sprider sig: visade Joshu och Nansen i Mumonkan 14. Världen förstörs av patrask ’för de som tillåter sin fru att ligga med andra finns inte Paradiset’. Hon får inte gå tillbaka till din nästa




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Marcus Beijar Mellin
Läst 146 gånger
Publicerad 2020-07-18 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Beijar Mellin
Marcus Beijar Mellin