Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxägg



De vita äggen gav dåliga vibrationer
aldrig sett sådana förut, inte heller grannarna
ovan jord fanns de röda fingrarna
med brun topp
spyflugor älskade dem
då jag grävde under fingrarna
fann jag de mjuka vita äggen
dessutom en murken stor träbit
Det var något som inte stämde
den stora rabatten mot gatan
invaderad av främlingar
Google en räddningsplanka
inte ens trädgårdsmästaren
såg sambandet med de röda fingrarna
som stack upp ur jorden och äggen (mycelet)
Det var spyflugorna som blev koden
har fått Stinksvamp eller Liksvamp
Phallus impudicus
Det enda att göra avlägsna äggen
så de inte växer upp till svamp
lukten drar till sig spyflugor
som sprider svampen vidare..
misstänker jag fått den via jorden
från trädgårdsmästaren,
då de grävde bort tusenfotingen
med skopa (syrenen) och fick gammal jord
Varnade grannarna, de behöver även
se upp.

fick en förklaring till varför jag ofta får
en ovälkommen gäst med in
spyflugor sitter och lurpassar vid dörrposten
att katter är atletiska vet jag deras
höga luftsprång







Övriga genrer (Kåseri) av morgonstjärna VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2020-10-02 09:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP