Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Bildgenomgång uppdateringNu har vi uppdaterat funktionen för bildgenomgång och hoppas att det kommer gå mycket fortare än tidigare. Vi har gått igenom de flesta av bilderna de senaste 2-3 åren. Utöver detta har vi påbörjat att gå igenom hela produktionen för även bakomliggande publikationer.

När vi återinför bilder som legat för granskning kan ibland ett ett mejl skickas ut där det står att en bild är borttagen. Detta sker när det ligger dubbletter på bilder. Detta betyder INTE att bilden är borttagen utan tvärtom - att den är godkänd.

 

Vad räknas då som EJ godkända bilder?

- Bild skapad av någon annan oavsett licens/tillåtelse eller ej.

- Shareware eller andra bilder från nätet

- Förändrade bilder som från början var Shareware från nätet

- Fotografier av annans konst. Tex: Bokomslag, Statyer, Tavlor och annat som har egen upphovsrätt. Det är tillåtet att ta fotografier av kända verk i bakgrunden av något annat, tex ett fotografi av en vän men inte ett fotografi på själva verket.

- Foto taget av person som kan kännas igen utan personen medgivande.

 

Vad räknas som Ej godkänd text?

På poeter.se vill vi endast ha egenskapad texter. Här gäller citaträtten som vanligt, med referens enligt god sed, men med det undantaget att; enbart citat inte räknas som egen text, även om det finns en referens. Detta gäller även för länkar, rubriker och andra texter skrivna av någon annan än författaren själv. Länkar får inte heller länka till något annat än en sida där författaren har sitt material, dvs inte till sidor där andra än författaren har skrivit texter eller publicerat bilder eller ljud.

 

De regler som gäller för bilder och texter gäller också för ljud.

 

Får man aldrig publicera någon annans bild, text eller ljud på poeter.se?

Jo, i vissa fall godkänner vi en bild, text eller ljud från en annan upphovsman. Detta är när två eller flera medlemmar på poeter.se samarbetar i ett projekt och sedan publicerar det på eget konto. Det går bra under förutsättningen att deltagarna såklart är överens om detta samt att de övriga deltagare som inte äger kontot där det publiceras refereras till enligt god sed.

 

Vi vill uppmana alla medlemmar att vara noga framöver och endast publicera egenskapade bilder, texter och ljud!

 

Tack för ert tålamod i denna eviga-bildgransknigens-tid

/Er Redaktion
Blogg (Poeter.se) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 941 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-02-22 15:28Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Hej! Jag har väldigt många texter där mina konstverk tagits bort av er i bildgranskningen… Har kontaktat er via "kontakta oss" men det tycks omöjligt att få respons den vägen. Jag har testat med att skriva in via kontakta oss på olika sätt, gett namn på text och dessutom försökt att själv återföra bild på min konst med ett nytt fotografi på denna, men då kommer inte bilden upp heller. Detta känns mycket bättre om ni hade svarat att era formulär anmälan och kontakta oss inte fungerade… läste ert svar i en forumstråd idag och där tycks det som att dessa inte fungerar… Ni menar att ni inte har tid… att medlemmar inte är intresserade av att engagera sig… Det känns i alla fall som om väldigt många anstränger sig för att få tag i er, alla möjliga vägar, men det är klart att svarar ni inte kan ni inte veta om medlemmar är engagerade eller inte, för ni har ju inte engagerat er att ta reda på om medlemmarna är engagerade… hur löser vi nu bildgranskningen och uppdateringen av mina bilder? Måste fråga öppet, för fler har samma bekymmer… du är inte ensam!
2022-10-04

  hägglund VIP
ni svarade hon som kallar sig poet på en dag. varför svarar ni inte mig? har jag ansträngt mig i onödan?
2021-05-08

  hägglund VIP
juli 2013 menade jag såklart. orkar inte gå igenom de bilderna. gick ner till 29/7 men det vart för mäktigt. di ner var åtminstone allt eget innehåll.
2021-05-06

  hägglund VIP
jag tror även juli 2014 bara har egenproducerat. var snälla kolla.
2021-05-06

  hägglund VIP
mellan augusti 2013 och augusti 2014 är alla bilder jag lagt ut här egenproducerade. likväl syns de ej utifrån.
2021-05-06

  Redaktion poeter.se VIP
Hon kallar sig poet: Nu skall dina bilder var återställda.
2021-04-05

  Hon kallar sig poet VIP
Tycker det är bra att upphovsrätten tas på allvar. Och förutsätter att det folk lägger ut här är eget verk bortsett om annat uppges. Hoppas bara att i ert arbete så togs i princip 50 procent av egna bilder/illustrationer bort för min del trots att jag har stämpel på dem med mitt namn och nick som visar att det är eget verk :) (så tycker det varit extra tydligt) jag har själv i efter hand få lägga tillbaka bilderna som halkat bort från texterna. Jag förstår tanken med ert arbete - det är bara att det kändes inte som att resultatet blev så trovärdigt genomförbart när ens egna bilder (och illustrationer till dikterna försvann/ej visades längre ihop med texten här) Bortsett från det olyckliga i just mitt fall. Tack ändå för denna sida och ert arbete/K
2021-04-04

  Minkki VIP
Tack för er ihärdighet!
2021-03-24

  Larz Gustafsson VIP
Tack!
EU kommer liksom FN att gå under.
2021-02-24

  Redaktion poeter.se VIP
Ja du Larz, så kan det kännas för oss alla, att regler och lagar känns löjliga, felaktiga eller obegripliga. Men regelverket vi har gällande upphovsrätt måste ju följas även om man inte gillar det. Så är det med lagar och regler.

Tack för att du frågar förresten! Många här glömmer att fråga om sådant de inte vet och det skapar mycket arbete för oss.

Du får använda bilder ni har i familjen på dig själv tex. om ni är överens om detta. Det kommer vi inte lägga oss i. Men ska man vara petig tillhör upphovsrätten den som faktiskt tar bilden.
2021-02-24

  Larz Gustafsson VIP
EXTREMT löjliga bestämmelser med avseende på texterna.
Så om min FRU knäppt en bild på mig så räknas den inte som min bild, trots att vi är ETT genom äktenskapet???
Kanske börjar det bli dags att överväga en total bojkott.
Och VE alla idioter som röstade JA till EU! Nu ser ni vad ni varit med om att ställa till.
Fjärde Riket!
2021-02-24

  Åse Tropp
En hymn till er, strävsamma med vilja!


2021-02-22

  hägglund VIP
såg att några på min 2018 godkänts. har längtat länge. att ni orkar tycker jag är bra. ni är enorma. avundsvärda!
2021-02-22
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
Vinnarna i Poeter.se julrimstävling och En God Jul till alla fina poeter!
Vinnarna i Poeter.se Julkappstävling och En God Jul tll alla fina poeter!

SAGAPOESI - Nu blir vår saga verklighet!
SAGAPOESI - Nu blir vår saga verklighet!

Vi presenterar poeter och konstnärer i SAGA-POESI
Vi presenterar poeter och konstnärer i SAGA-POESI