Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som skall sjuda


en pamflett

En kall men solig dag i april for en tom taxi upp till Gamla Teliahuset i Haninge dvs nuvarande Haninge kommuns centrala förmultning ur steg förbundsjurist Fallander i sitt släptåg hade han nicke lilltroll alias Mikael (ibland stavat Michael) Kronberg som vanligtvis presenterar sig som god man och förvaltare. Han skulle till en slags intervju då hans tilltänkta nya arbetsgivare fått upp ögonen för hans unika förmågor vilka uppgick till inte mindre än två. Under långa och händelselösa möten och sammanträden hade han lärt sig att lära sig sova med öppna ögon efter ytterligare års träning hade han lagt till en annan användbar färdighet han hade lärt sig att snarka ljudlöst. och det var dessa förmågor som hade dragit till sig intresse.
Och vilka var då de tilltänkta uppdragsgivare ? Jo inga mindre den militära grenen av trädgårdstomtarnas befrielsefront allmänt förkortad som TTBFA.
De voro inflytelserika herrar med långa vita imposanta skägg och heltäckande röda skrudar det var herrar som inte var att leka med enär de i hemlighet hade utvecklat vapen av sällan skådat slag.

Snipp snapp snut så var den sagan slut,




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-20 20:30



Bookmark and Share


  Sören Turesson VIP
Tack för den i huvudsak positiva kommentaren. Men mer skall komma om en känd singer/songwriter
2021-04-21

    ej medlem längre
Bästa texten hittills av Dej Sören och av alla övriga texter tillsammans (på Poeter.se).
Vi får väl hoppas att Nicke Lilltroll, alias Michael Kronberg, fick sökt jobb som "trädgårdstomte".
Förhoppningsvis frånträder han då det mer ansvarsfulla jobbet som god man och förvaltare.
2021-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP