Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppgift på Skrivarsidan.nu #Krönika


Framtiden

Det enda vi vet om framtiden, det är att vi inte vet så mycket om den. Alla vet vi att vi skall dö, det är allt. Hur, när och om det blir något "sedan", har vi ingen aning om.
Vi planerar för framtiden och det ska vi såklart göra. Ska vi se ljust på framtiden? Det borde vi göra. Vi vet som sagt inte mycket om den, trots allt. När något hemskt händer, skolskjutningar, miljökatastrofer, skogsbränder, corona, cancer...är det alltid en massa människor som säger sig ha sett att detta skulle hända. En del säger att de har varnat för det. Varför gjorde de inte mer än så, när de nu visste att det skulle hända? Jo, för de visste visst inte att det skulle hända.
De "visste", men först när de fått facit i hand.
Frågan är, hur skall vi kunna se ljust på något som ser ut att bli mörkare och mörkare? Se ljust? Det går väl inte? Ja, det är kanske det som är grejen. Vi vet som sagt mycket litet om hur saker kommer att bli. Självklart skall vi göra vårt allra bästa för att framtiden skall bli så bra som möjligt, både för oss själva, för våra närmaste och för allt som lever på denna planet. Det går ju inte? Vi kan ju inte värna om en utdöende liten skalbagge i djungeln. Finns det ens någon djungel? Jag vet inte. Men jag tror att allt hör ihop, så vi ska nog jobba med oss själva, vara snälla och leva utan att skada. Det är det minsta vi kan göra. Vi lär oss. Men isarna smälter? Havsvattnet stiger? Corona har förorsakat mycket lidande? Det är sant, men "This too shall pass".
För 40 år sedan sa "de som visste" att havsnivån skulle stiga så mycket att vårt hus skulle bada i havet om sådär 40 år. Det lät otroligt, havet ligger 7 km bort.
Havet lyssnade inte heller på dem som sade så, så havet steg inte. Inte på denna plats på jorden iallafall
Vad vill jag säga med detta?
Jo, lyssna. Men var lite skeptisk till allt om framtiden som låter katastrofalt, men även till det som låter för fantastiskt.
Vad vi vet om framtiden är att vi inte vet.
Framtiden kommer rullande lite i taget, rätt som det är sitter vi mitt i den, väntande på en ny framtid.
Du, ska vi inte ta och göra något bra under tiden?








Övriga genrer av Cikoria Blå VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-25 09:54



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Man får ta det med en nypa salt, allt vad domedagsprofeter säger. Enligt dom har jorden/världen/mänskligheten gått under minst tio gånger om. Lite sunt förnuft skulle inte skada. Visst, katastrofer inträffar, inte tu tal om annat, men vi kan inte sluta leva för det. Tankeväckande text.
2021-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP