Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sluta straffa de som säger ifrån

Utskälld inför kollegorna, noll kronor i löneökning och uppmaningar att söka nya jobb. Fyra av tio Visionare som kritiserar verksamheten upplever att de straffats. Det är dubbelt så många som för sju år sedan.
I nr 5/2021 tidningenvision.se av tystnadskultur på jobbet, som drygt tusen medlemmar i Vision har svarat på. Senast de gjorde en liknande enkät var 2014. Och det är en dyster läsning. Förutom att fler upplevt repressalier svarar en tredjedel att det blivit lägre i tak på jobbet de senaste tre åren och en femtedel av de drar sig för att ta upp kritik.

Vill vi har arbetsplatser som slår ner på kritik, eller vill vi ha arbetsplatser som välkomnar kritiska röster och växer och utvecklas med dem?
Det är dags att vi alla i våra olika roller tar oss en funderare på vad vi kan göra för att stoppa den här utvecklingen.

hösten kommer till ett väglöst land
där skuggornas färg smälter samman
på tråden hänger dropparna
de genomlysta själarnas tårar

Det kalla hjärtat hos en animal enbart en vilje
Kain ett märke brinner på din panna
låt oss inte bli sådana




Övriga genrer (Essä/Recension) av morgonstjärna VIP
Läst 89 gånger
Publicerad 2021-09-08 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP