Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det dags sätta ned foten!



Ett friare arbetsliv toppar listan över drömförmåner.
Arbetsgivare som inte vill vara mossiga ger anställda
makt över tiden.
Allt fler vill ha hem matkassar, göra läkarbesök på
arbetstid och få tid för friskvård mitt på dagen. Tid
rankas nu högre än pengar.

Men möjligheten till mer makt över tiden är inte lika
för alla. Pandemin har blottat en klyfta. Mellan de som kan
och får jobba på distans, de som kan men inte får, och de
som inte kan och heller inte får.

Nu bubblar det under ytan: Kommer det att bli orättvisa?
Nu är det läge för anställda och förtroendevalda att
komma med förslag och förhandla om nya avtal.
Nyanställda får inte vika sig och gapa och svälja
arbetsgivarnas förslag utan nagelfara varje rad
i avtalet!

Dra åt skogen alla blodsugare!




Övriga genrer (Essä/Recension) av morgonstjärna VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2021-09-29 18:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP