Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske ingående i ett skrivprojekt....


Tavla


Jag har en tavla, som aldrig blev målad.

Den har fjällsidor, sandstensröda, branta, stupande ner i fjord.
Längst därinne, välvd, ligger glaciären, mäktig, isblå, vit.
Och jökelälven som forsande för sandstensslam till fjordens vatten.
I detta tegelröda medium simmar isberg, nästan gröna, och nära oss, stillsamt också vitvalsflocken.
Som i en saga är det.
Där Arktis himmelskupa, blå, välver sig över landskapet.

Författaren var yngste man ombord den gången.
Nu är han den ende, som är kvar av besättningen.
Ensam med sitt minne.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-10-31 08:06



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Fångades genast av bilderna, man ser nästan hela intrycket och följer med. Önskar nånstans jag var där, det hade varit vad man kallar episkt, fast på riktigt..
2021-10-31

    Melona
Magiskt! Du är en vacker människa med en unik berättarröst. Dessutom klok och full av kärlek och medkärlek. Tänk vad världen behöver DIG!
2021-10-31

    carinamnm
Vacker som en vandrings-saga, berättad från generation till generation...
2021-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP