Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIDICES BARN

LIDICES BARN: Den 2 juli 1942 överlämnades de flesta av barnen i Lídice, en liten by i dåvarande Tjeckoslovakien, till Gestapokontoret. Dessa 82 barn transporterades sedan till ett förintelseläger 70 km bort. När de väl kom fram gasades de till döds. Denna anmärkningsvärda skulptur av Marie Uchytilová firar denna massaker. En grupp bronsskulpturer, som en hyllning till de avlidna barnen. Dess konstruktion beslutades 1969. Som en symbol för en imaginär grav av de 13 miljoner mest oskyldiga offren för kriget, barnen, valde hon som modell 82 barn från Lidice kvävda i gasrummen i Chelmno. Det tog honom 20 år att göra denna skulptur, eftersom han använde de gamla dokumenten för att reproducera ansiktena på de försvunna barnen och representera dem efter deras exakta storlek.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-30 04:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP