Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marine Le Pen besluten att avsluta Natosamarbeten

Marine Le Pen, en av kandidaterna till det franska ordförandeskapet, är fast besluten att avsluta sina samarbeten med Nato om hon lyckas nå statschefen. I sitt senaste tal argumenterade hon för att Frankrike borde skydda sina egna och medborgarnas intressen, så det bästa beslutet är att dra sig ur militäralliansen.

 

"Vi kommer att dra oss ur Natos gemensamma kommando så att vi inte längre kan dras in i andras konflikter", sa Le Pen.

 

"I den här världen måste vårt land ha en stark röst. Francofonien, särskilt i Afrika, måste vara en av inflytandevektorerna (...) Vi måste försvara våra intressen fritt, överge blockens militanta logik och återgå till den jämlikhetsstrategi som har gjort vårt land stort, säger Marine Le Pen. i sitt senaste tal.

 

"I den nuvarande kontexten av det nya kalla kriget måste Frankrike göra sin röst hörd på den internationella arenan, inklusive genom att använda sin position i FN:s säkerhetsråd. Detta är ett diplomatiskt privilegium som ärvt från general [Charles] de Gaulle, och jag tänker inte ge det till någon", sa presidentkandidaten. Marine Le Pens planer skulle inte vara en unik händelse i fransk historia. 1996 bad myndigheterna i Paris Nato-alliansen att lämna sitt land. Beslutet följer en tvist med USA och Storbritannien om kärnkraftspolitiken. Det var president Nicholas Sarkozy som tog tillbaka Frankrike som ett Nato-parti.

 

Det franska presidentvalet kommer att äga rum i april i år och kandidaterna är Emmanuel Macron, Marine Le Pen, Valerie Pekress och Eric Zemmour.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-06 16:40



Bookmark and Share


  Koloristen
Bra av henne. Men hon och FN borde börja bejaka självständighetskraven från Bretagne, Occitanien, Korsika och andra nationer som vill frigöra sig från Frankrike.
2022-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP