Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alexander Lukasjenko: Putin lovade mig rang som överste i den ryska armén


Alexander Lukasjenko: Putin lovade mig rang som överste.

Vitrysslands president Alexander Lukasjenko sa i en intervju att hans ryske motsvarighet Vladimir Putin hade lovat att ge honom rang som överste i den ryska armén, rapporterade AFP och RIA Novosti på måndagen.

Putin är en överste och han lovade att göra mig till överste, men han har inte gjort det än, ”klagade Lukasjenko i en intervju med Vladimir Solovov, en rysk journalist som anses vara en av Kremls talesmän.

"Om han lovade, låt honom göra det!"

Journalisten försöker med ett skratt ifrågasätta sanningshalten i Lukasjenkos insisterande och gestikulerande uttalanden och säger att Putins löfte – en före detta KGB-överste – var att göra honom till överste i den "ryska armén" eller i den "sovjetiska armén".

Argumentet att "två kolonier länder då skulle stå i spetsen för Ryssland och Vitryssland" avskräckte inte den vitryska ledaren:

"Vi kommer då att ge Putin rang av general!", sa han.

När journalisten märker att det är svårt för en självständig stats president att vara officer i ett annat lands armé svarar Lukasjenko: "Det är mitt problem, inte ditt!"




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-08 05:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP