Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppgift på Skrivarsidan.nu


Krig i Europa



Jag förstår ingenting. Allt jag tänker är att jag inte förstår. Jag har tänkt att finns det kärnvapen finns det stor risk att det kommer att användas.
Men jag har också tänkt att vi människor är klokare nu. Om vi inte är klokare nu, borde vi åtminstone vara så kloka att vi inser att om kärnvapen används en enda gång, EN ENDA GÅNG, så finns det inget efteråt. Ingenting. Ingen godhet ingen ondska. Ingenting. Det land, och den ledare, som bestämmer sig för att använda detta fasansfulla vapen, kommer också att förintas, tro inget annat.
Krig är fruktansvärt, även om andra enklare vapen används än kärnvapen.
Krig förstör människor, djur, natur, vatten, allt levande.
Ingen vinner på ett krig.
Nu har vi ett krig i Europa. Det är inte längre bort än att vi skulle kunna cykla dit. Eller gå.

Jag vet inte vad som är skälet till detta krig?
Kan någon förklara för mig?

Vårt land har varit skonat så länge.

Jag gick till kyrkan och tände ett ljus, satt en stund och lyssnade på musiken. Jag såg en kvinnas runda mage. Såg kärlek, hopp och liv däri.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att det här kriget i Europa, i vår världsdel, slutar idag.

Jag hoppas att Putin håller ett nytt tal, där han ber om förlåtelse för att han ansåg att detta krig behövdes, där han säger att alla kärnvapen skall monteras ner och återanvändas till fredliga syften.

Jag hoppas att ledarna gemensamt skall komma fram till lösningar. Krig och våld löser aldrig konflikter.
Har inte historien lärt oss det?

Jag hoppas att ett tal från en ledare aldrig någonsin mer skall innehålla ett enda ord om hot, hat och krig.

Jag önskar och tror att världens alla människor och världens alla ledare, i all framtid skall få leva tillsammans i fred och frihet










Övriga genrer av Cikoria Blå VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-26 09:56



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Kan bara ge dig mitt fulla medhåll. Och lägga till att det kommer att sluta illa för Putin. Han kan inte vinna mot en värld som står upp emot honom.
2022-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP