Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Sista sommardagenSommaren är en underbar tid för skrivande och flera av er har inkommit med fina skrivarövningar. Tänkte vi skulle avsluta sommaren med ett exempel från övning 9 & 10 av Blendas betraktelser

 

En vuxen, en ungdom. Ett vemod, en frigörelse.

Sommarskrivande övning 9 och 10

En vuxen.
Det är tidig morgon och i botten av kaffekoppen finns bara skvalpet av den tredje koppen kvar. I övervåningens mjuka sängar gonar sig barnen i väntan på att dagen ska börja, kanske i djup sömn, kanske med ansikten upplysta av blått skärmljus. Hon går tyst i trappan och gläntar på en dörr, som så många gånger förr, säger mjukt gomorron. Sen tar hon, som så många gånger förr, stegen fram till sängen, lyfter på täcket och smyger ner intill sin dotters mjuka kropp. Hennes bebis, hennes ögonsten, detta är deras morgonrutin.

En ungdom.
Det är tidig morgon i ett tonårsrum och alarmet har just blivit snoozat. I 10 minuter till vill kroppen sova. Kudden är skön, sängen är mjuk och mörkret och tystnaden allt som behövs. Alltför snart går morgonen över i skoldag med ljud, ljus och människor att vara till lags. Alla dessa människor som alltid tycks vilja ha något av en. När dörren försiktigt öppnas är hon oförberedd på motviljan hon känner när mamma lyfter på täcket och kryper ner intill henne med sin mammakropp och ett inställsamt god morgon.

Och hennes kropp smyger sig inte intill som den brukar, den vänder sig bort.

 

 

Tack för allas bidrag!

Här kan du läsa resten av de publicerade bidragen under sommaren -->

Skrivövningarna går naturligtvis jättebra att använda vilken årstid som helst!
Blogg (Skapa Skriva) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-08-31 15:46Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
Julrimstävling #1 - Första advent
Varje söndag fram till Jul presenteras en julklapp att rimma på. Ett vinnande julrim per vecka belönas med en julklapp från oss.

Poeter.se Julkalender 2023
Välkommen till Poeter.se Poetiska Julkalender. Bakom luckorna får vi poesi och julstämning! Vi har fortfarande luckor kvar till medlemmar som vill bidraga - Skicka oss ett meddelande!

Poeter.se firar 20 år med jubileumssamling!
Poeter.se firar 20 år med jubileumssamling!