Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rysslands vänliga länder knyter sig till den ryska armén.

Storskalig militärövning i Ryssland. Soldater från Kina, Indien, Mongoliet, men också från forna sovjetrepubliker deltar.

Ryssland inledde på torsdagen en omfattande militärövning med mer än 50 000 soldater i östra delen av landet, tusentals kilometer från Ukrainas stridsfrontlinje.


Det ryska försvarsdepartementet har meddelat att länder som Kina, Indien och Mongoliet deltar i militärövningen som ska hållas i nästan en vecka, tillsammans med flera forna Sovjetrepubliker, däribland Belarus.

De militära manövrerna ger moskva möjlighet att visa sina nära relationer med andra länder mitt i svåra spänningar med väststater över kriget i Ukraina.


Övningen, kallad "Vostok 2022" (Öst 2022), kommer att involvera 5 000 militärfordon, 140 plan, 60 krigsfartyg och andra båtar, sade Moskva. Manövrarna kommer att äga rum i de militära övningsområdena i östra Sibirien, fjärran östern i Ryssland och i Japanska havet.

Kina och Indien, måltavlor för väst
Kinas och Indiens deltagande i dessa militärövningar bevakas noga av väst, eftersom relationerna mellan de två stora länderna är ansträngda efter en militär incident vid deras gemensamma gräns i Himalaya för två år sedan, vilket resulterade i flera dödsfall.


Indien har fortsatt att betona sin neutralitet över kriget i Ukraina och sagt att man upprätthåller sina goda relationer med både västländer och Moskva.

Indiens militära utrustning kommer främst från Ryssland, men landet är också medlem i "Quad" -alliansen tillsammans med USA, Japan och Australien.




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2022-09-01 11:02



Bookmark and Share


  Irene Backström
Milde Himmel!
2022-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP