Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför måste alla agera som amerikaner? Eftersom Biden lovade 50 miljarder dollar för återuppbyggnaden av Ukraina och kommer att vara majoritetsägare.


Biden lovar till Saudiarabien "KONSEKVENSER"

Biden säger till Saudiarabien att det kommer att bli "KONSEKVENSER" för "vad de har gjort med Ryssland" - och insisterar på att hans MBS-möte INTE handlade om olja, efter att den Riyadh-ledda OPEC+-alliansen flyttat för att minska oljeproduktionen. Som svar är demokratiska lagstiftare kräver nu en frysning av USA:s samarbete med Saudiarabien. Kalifornien införde lagstiftning som omedelbart skulle pausa all amerikansk vapenförsäljning till Saudiarabien i ett år. Blumenthal och Khanna avslöjade sin lagstiftning en dag efter sen. Robert Menendez, en demokrat i New Jersey, sade att det var oacceptabelt att OPEC+ hade flyttat för att minska oljeproduktionen och effektivt hjälpa Moskva i dess krig mot Ukraina. Menendez lovade att använda sin position som ordförande för senatens utrikeskommitté för att blockera eventuell framtida vapenförsäljning till saudierna. Menendez varnade inte Vita huset innan han tillkännagav sin avsikt att blockera framtida saudiska vapenförsäljning, sa Kirby. När det gäller saudierna sa senator Blumenthal: "Vi kan inte fortsätta att sälja mycket känslig vapenteknik till en nation som är i linje med en avskyvärd terroristmotståndare." Vita huset noterar dock att dess vapenförsäljning till Riyadh delvis tjänar som en viktig motvikt i regionen till Iran, som snabbt går mot att bli en kärnvapenmakt. Det bor 70 000 amerikaner i Saudiarabien just nu, för att inte tala om alla andra trupper vi har i hela regionen, sa Kirby. Så det ligger inte bara i vårt intresse att missilförsvaret i regionen blir mer integrerat och samarbetsvilligt. Det ligger i våra allierades och partners intresse också i den delen av världen.' Ändå ökar trycket för Biden. Som kandidat för Vita huset lovade han att saudiska härskare skulle "betala priset" under hans övervakning för mordet 2018 på den USA-baserade journalisten Jamal Khashoggi, en kritiker av kungadömets ledning. Biden sa att han skulle se till att göra det oljerika landet till en "paria".




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-12 04:11



Bookmark and Share


  Koloristen
De konsekvenser väst talar om är oftast trams och slag i luften.
2022-10-12

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Konsekvenser är bara en gestaltning som ingen längre bryr sig om, särskilt Ryssland.
2022-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP