Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur många krig avleder uppmärksamheten.

AMERIKANER VILL KÖPA GRÖNLAND. ANLEDNINGEN SKULLE HA ATT GÖRA MED DEN PÅSTADEDE "INRE SOLEN" UNDER JORDEN USA:s president Donald Trump har för avsikt att köpa Grönland från Danmark, det enorma territoriet som är täckt med is och ligger mellan Atlanten och Ishavet, enligt en nyhet publicerad av Wall Street Journal. Med en befolkning på cirka 56 000 är Grönland en del av kungariket Danmark. Amerikanska tjänstemän anser att Grönland är viktigt för amerikanska säkerhetsintressen. Ett decennier gammalt fördrag mellan Danmark och USA ger den amerikanska militären nästan obegränsade rättigheter på Grönland, hem till USA:s nordligaste militärbas, Thule Air Base. Basen ligger 1 100 km norr om polcirkeln och inkluderar en radarstation som är en del av ett varningssystem för ballistiska missiler. Efter andra världskriget var USA också intresserade av att köpa Grönland och erbjöd 100 miljoner dollar 1946, men danskarna vägrade sälja. Nu är frågan: vill amerikanerna köpa Grönland endast ur en strategisk synvinkel, eller har de andra, mer baktankar? Den norske upptäcktsresanden Fridtjof Nansen (1861-1930) utforskade Grönland 1888, men också länderna nära Nordpolen. Han hittade tydligen bevis för att det någonstans nära Nordpolen fanns en öppning som ledde till den "inre ihåliga jorden" där det skulle finnas en "inre sol". I mitten av vintern, den 17 januari 1894, på 79°N latitud, 135°29'E longitud, upptäckte Nansen att en nordlig vind höjde temperaturen, medan en sydlig vind sänkte den, vilket tydde på att den varma luften kom ut i norr på vintern — kanske från ett land längre norrut, värmt av en "inre sol". Sedan, på 80°1′ N latitud, när Nansen befann sig 450 km från centrum av den beräknade platsen för jordens öppning vid Nordpolen, den 16 februari, såg Nansen en hägring av den "inre solen". Nansen hade ingen aning om denna möjliga polaröppning, så han trodde att det måste vara en hägring av vår yttre sol, bara det var mitt i vintern, under den arktiska polarnatten, som varar 6 månader om året. Troligtvis observerade han en hägring av den "inre solen". Att Grönland är ett mystiskt land visar också denna nyhet från 2016, från webbplatsen sciencemag.org, som talar om att forskare har upptäckt att grönlandshajar kan leva mer än 400 år! Jag menar, vilken Gud finns i dessa vatten nära Grönland som dessa varelser lever så länge!?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-10-30 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP