Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Farväl Angelina

Fri tolkning till svenska av Bob Dylans sång
Farewell Angelina.


Farväl Angelina min älskade vän
Din ljusring är stulen av okända män
Den flämtar långt borta, dit ingen kan nå
Farväl Angelina
himlen har mörknat
och jag måste gå

Kejsaren dansar i salar av guld
Utan att känna varken ansvar eller skuld
Från gatan hörs skrik och det ekar av skott
Farväl Angelina
himlen har rämnat
jag vänder mig bort

Drönare flyger och söker sina mål
Vårt hus faller samman och lämnar ett hål
Din kropp den är sargad av splitter och bly
Farväl Angelina
himlen den brinner
och jag måste fly

Den kärlek vi känner är det kors som vi bär
Med såriga händer och en längtan som tär
Du får kalla mig Tomas eller Judas om du vill
Förlåt Angelina
himlen är öppen
jag lämnar dig här


Copyright © 2022 Göran Gustafsson. All rights reserved




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Göran Gustafsson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-17 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Gustafsson
Göran Gustafsson VIP