Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till vardags i vårt samhälle sker varannan dag en sprängning och ofta en skjutning där vanliga människor drabbas. Vi lever i en skyddslöshet som vi i samhället i stort inte identifierar oss med men som numera är vår vardag.


Text från Expressen 30/4 -23

"Vid 22.30-tiden på lördagskvällen satt Peter Lindström, 66, i vardagsrummet och tittade på tv. Hans fru Birgitta Lindström, 64, hade gått och lagt sig och läste kriminalromanen ”Till minne av en mördare”...

Då hörde de höga smällar. Sedan, efter några sekunders tystnad, ytterligare höga smällar. Birgitta hörde också hur det klirrade till i rutan i sovrumsfönstret och gick upp för att titta vad det var.

– Jag sa till Peter: ”Det är ju hål i fönstret”. Han svarade: ”Vad fan, de skjuter ju, gå bort därifrån!”, berättar Birgitta.

– Jag skakade i hela kroppen."
..."Efter en stund spärrade polisen av deras sovrum. Först vid 03-tiden i natt fick de gå och lägga sig. Men det var svårt att komma till ro.

– Man var helt skakig, det gick ju inte att somna, säger Birgitta."




Övriga genrer av Feminaz
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-30 19:23



Bookmark and Share


    Tidsljus
Spänning i vardagen.
2023-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz