Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lingvistik för assimilering.

Assimilering i Sverige enligt fel kategorier med påtvingad integration ledde till ett självmordisk tillstånd samhälle.

Ingen får längre ha ett privatliv, ingen kan njuta av huvudets ungdom, utan av kroppen, som är dyr och ohälsosam att underhålla.

För många år sedan gick jag på en sommarkurs för författare bland studenterna fanns det alla typer av människor som jag av etiska skäl inte kommer att beskriva, speciellt när kursen var internationell och solidarisk med alla nya ingripna aspekter av livet som dök upp efter emigranternas trauma och de katastrofala klimatproblemen lämnar kriget bakom sig.

Vi var alla som bröder på en livsåterförening även om vi bara hade känt varandra i några dagar, vi accepterade den presentationen även om vi visste sanningen, men i andra kurser kunde avslöjandet bli ödesdigert. Så vi utbildade oss liksom till författare i karaktärerna som vi hade en förkärlek för. Vi blev till Människor som inte var det, men som en livsstrategi vi var tvungna att använda, tränade vi så seriöst att vi kunde känna doften av den levande karaktären som svettades genom våra porer. '

Jag lyckades en perfekt assimilering med en lotteriresa till ett vinterläger med kollegor från samma grupp. Resan visade sig vara ett historiskt äventyr, men det här är en lång historia.

Så vad är assimilering? Det är kanske många som inte kan relatera till Stockholm. Folk kommer från hela Sverige, men bara 7 km bort kallas det förolämpande "Landisar".

Även här behövs en definition av ordet assimilering låt oss inte prata som kungen av garnisonen och låta det tryckas ner i halsen på honom att han inte kan integreras. *Assimilering är en term som används för att beskriva en process där en grupp eller individ anpassar sig till en annan kultur och ger upp sin ursprungliga kulturella identitet. Assimilering kan vara frivillig eller under tvång och kan få olika konsekvenser för de inblandade. Assimilation kan också särskiljas från integration, som är en process där olika grupper eller individer samexisterar i ett samhälle utan att förlora sin kulturella särart. Assimilering har varit ett fenomen genom hela mänsklighetens historia och har påverkat olika folk och kulturer på olika sätt. Ett exempel är när romarna erövrade olika delar av Europa och Asien och lokalbefolkningen antog det latinska språket och den romerska kulturen. Ett annat exempel är när invandrare från olika länder flyttar till ett nytt land och lär sig det nya språket och följer de nya normerna. Assimilation kan ses som ett sätt att överleva, anpassning eller assimilering i ett nytt sammanhang, men det kan också innebära en förlust av ens kulturella identitet, historia och arv.

Assimilation (lingvistik) – Wikipedia

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 91 gånger
Publicerad 2023-09-09 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP