Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Sällsynt krigstillstånd i Israel.


Israels president Isaac Herzog sa att Israel "tröstar i ett mycket svårt ögonblick" men att det kan "besegra de som vill att vi ska förstöras"
Israel har svarat med att skicka stridsflyg mot Gazaremsan och landet har utlyst ett sällsynt krigstillstånd, Attackerna utlöste sirener och varningar i flera israeliska städer, inklusive Tel Aviv, Jerusalem och Beersheba.


https://www.reuters.com/world/middle-east/sirens-warning-incoming-rockets-sound-around-gaza-near-tel-aviv-2023-10-07/

 

Staten Israel "ställs inför en storskalig terrorattack"
Den terroristmärkta islamistiska rörelsen Hamas har genom morgonens massiva raketattacker från Gazaremsan förklarat krig mot Israel,
"Hamas gjorde ett allvarligt misstag i morse och startade ett krig mot staten Israel. IDF-trupper slåss mot fienden på alla ställen. Jag uppmanar alla medborgare i Israel att följa säkerhetsinstruktionerna. Staten Israel kommer att vinna detta krig. " -öster om Gazaremsan flydde sina hem på lördagsmorgonen, efter att den väpnade grenen av Hamas inlett en militäroffensiv mot Israel. Män, kvinnor och barn som bar filtar och livsnödvändiga livsmedel sågs marschera från sina hem för att fly till insidan Gazaremsan.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-10-07 10:27Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
(Yom Kippur-kriget, även känt som Ramadan-kriget, oktoberkriget, 1973 års arabisk-israeliska krig eller det fjärde arabisk-israeliska kriget, var en väpnad konflikt som utkämpades från 6 till 25 oktober 1973 mellan Israel och en koalition av arabstater ledda av Egypten och Syrien). Kriget inleddes när egyptiska och syriska styrkor lanserade en samordnad attack mot Israel på Yom Kippur. Detta krig ledde till att Israel förhandlade på villkor som var mer gynnsamma för de arabiska länderna..
Tio länder deltog i FN:s nödstyrka (UNEF) på den egyptiska sidan av vapenstilleståndslinjen. Dessa länder var Brasilien, Kanada, Colombia, Danmark, Finland, Indien, Indonesien, Norge, Sverige och Jugoslavien.

FN:s nödstyrka (UNEF) var en militär och fredsbevarande operation inrättad av FN:s generalförsamling för att säkra ett slut på Suezkrisen 1956 genom inrättandet av internationella fredsbevarande styrkor på gränsen mellan Egypten och Israel
UNEF utvecklades till stor del som ett resultat av insatser från FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld och ett förslag från kanadensiska utrikesministern Lester B. Pearson, som senare skulle vinna Nobels fredspris för det.
Den sista medlemmen av UNEF lämnade Egypten den 17 juni 19671. FN:s generalförsamling upprättade senare en andra FN-beredskapsstyrka 1973 som svar på Yom Kippur-kriget.(Yom Kippur-kriget, även känt som Ramadan-kriget, oktoberkriget, 1973 års arabisk-israeliska krig eller det fjärde arabisk-israeliska kriget, var en väpnad konflikt som utkämpades från 6 till 25 oktober 1973 mellan Israel och en koalition av arabstater ledda av Egypten och Syrien). Kriget inleddes när egyptiska och syriska styrkor lanserade en samordnad attack mot Israel på Yom Kippur. Detta krig ledde till att Israel förhandlade på villkor som var mer gynnsamma för de arabiska länderna)
2023-10-07

  Koloristen
Tar inte detta stopp snarast får det bli ett ärende för UNEF.
2023-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP