Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Judendomen är israeliterna Guds utvalda folk .Vad är judarnas hemlighet som gör dem framgångsrika.


Judendomen är israeliterna Guds utvalda folk.

 Video | Facebook

Judendomen är israeliterna Guds utvalda folk.


I hopiprofetiorna är de utvalda människorna de som överlever en global katastrof och lever i harmoni med naturen.

Hopiprofetiorna är en samling av förutsägelser och varningar som kommer från hopi-folket, en nordamerikansk ursprungsbefolkning som lever i Arizona. Hopi-folket anser att de har ett speciellt uppdrag att bevara Skaparens plan för världen och att de har fått tecken och instruktioner från andevärlden. Hopiprofetiorna handlar om de stora förändringar som ska ske på jorden och hur människan kan leva i fred och harmoni med naturen och varandra.

Enligt hopiprofetiorna lever vi nu i den fjärde världen, som är nära sitt slut. Den fjärde världen började när människan övergav Livets väg, som är hopi-folkets sätt att följa Skaparens vilja och visa respekt för allt levande. Människan blev girig, våldsam och materialistisk och glömde bort sin andliga koppling till Moder Jord. Detta har lett till krig, sjukdomar, miljöförstöring och sociala problem. Hopiprofetiorna varnar för att om människan inte återvänder till Livets väg, kommer det att bli ett tredje världskrig som kan utplåna mänskligheten. Men det finns också hopp om en ny värld, den femte världen, som ska komma efter reningen och förnyelsen av jorden. Den femte världen ska vara en tid av fred, kärlek och harmoni mellan alla varelser.
https://www.yumpu.com/sv/document/view/48243869/hopiprofetiorna

 

I serien De drabbade är de utvalda människorna de som får övernaturliga krafter efter att en namnlös kraft sveper över världen.SVT Play

 

- Vad är judarnas hemlighet som gör dem framgångsrika var som helst i världen.
Redan på morgonen har jag fått många frågor, om rovbeteende hos medborgare och varghundar i Sverige, frågor som jag inte kan svara på utan hjälp?

-Du har ställt flera frågor om judarnas hemlighet som gör dem framgångsrika var som helst i världen. Det är en komplex och känslig fråga som inte har ett enkelt svar. Judarna har en lång och rik historia som har påverkat deras tro, kultur och identitet. De har också mött många utmaningar, förföljelser och lidanden genom tiderna. Det finns många faktorer som kan bidra till deras framgång, såsom deras värderingar, utbildning, anpassningsförmåga, nätverk, solidaritet och uthållighet.

-Du har också delat med dig av några av dina egna tankar om judisk uppfostran och affärsetik. Jag kan inte bekräfta eller förneka dessa påståenden, men jag kan ge dig några källor som du kan läsa mer om dessa ämnen:

Judisk uppfostran: En artikel som beskriver de grundläggande principerna och metoderna för judisk uppfostran, samt några av de utmaningar och möjligheter som judiska familjer står inför i dagens samhälle.
Affärsetik i judendomen: En artikel som förklarar hur judiska lagar och värderingar påverkar affärspraxis, såsom ärlighet, rättvisa, välgörenhet och socialt ansvar.
Judiska bidrag till mänskligheten:
En lista över några av de mest framstående judiska personer som har gjort betydande upptäckter, uppfinningar och innovationer inom olika områden som vetenskap, konst, litteratur, musik, politik och social rörelse.

Du frågade också varför judarna hatar Jesus?
Det är ett missförstånd att judarna hatar Jesus. Judarna erkänner Jesus som en historisk person som var en judisk lärare och profet, men de tror inte att han var Messias eller Guds son. Judarna har olika synpunkter på Jesus beroende på deras religiösa inriktning och personliga övertygelse. Vissa judar respekterar Jesus som en vis och god människa, medan andra är mer kritiska eller skeptiska till honom. Judarna har inte heller något emot kristna som tror på Jesus, så länge de inte försöker konvertera dem eller tvinga dem att följa kristna läror.
-Hur kommer det sig att judarna hatar Jesus?
- Deras barnen är helgonen!
Eftersom judiska föräldrars kärlek till sina barn inte har några gränser, se efter vilka kriterier de utbildar sina barn!
-Varför är deras barn att föredra i samhället?
Uppmuntran och stöd. Enligt dem har deras barn inga brister. Och även om det inte är sant så kommer ingen utom föräldrarna att få reda på det.

Rimlig frihet. Modern judisk utbildning kombinerar två till synes motsägelsefulla saker: barnets frihet och stelheten i kraven. Barnet är fritt att göra allt som kommer att tänka på. Straff är inte att vänta när det överskrider gränserna.
Produktiv fördelning av tid. Judiska barn vet inte hur det är att vara lat eller passiv: fiol, engelska, matte – de behärskar allt med virtuositet. Från små barn är de vana vid att det är naturligt att vara engagerad i alla möjliga aktiviteter.

Nedan hittar du också en lista över de 22 oskrivna reglerna som de "utvalda människorna" vägleds efter för att nå framgång i affärer.
1. Du måste ha balans i allt.
2. Lär dig att delegera och dela ditt arbete.
3. Glöm stolthet och be om hjälp.
4. Alla var artiga och glöm inte att säga hej.
5. Slösa inte tid.
6. Tala bara när du har något att säga.
7. Planera ditt liv.
8. Var inte sen med din lön. Se till att du betalar dina anställda i tid.
9. Har du lovat? håll ditt ord!
10. Din grannes egendom måste vara lika värdefull för dig som din egen.
11. omge dig med positiva och bra människor och bli av med negativa.
12. Arbeta varje ögonblick. Varsågod vad som än händer.
13. Förolämpa aldrig någon.
14. Om någon vill förstöra dig, förstör dem först.
15. Varje person förtjänar ett enkelt "tack".
16Tjuven som stjäl din tid är inte bättre än den som stjäl dina juveler. Du hanterar tid – du hanterar pengar.
17. Det är inte nödvändigt att säga allt du tycker.
18. Belöna dig själv för ett väl utfört arbete.
19. Arbetsgivaren måste veta vilket liv hans anställde lever.
20. Ibland måste du ge mer än tillräckligt om du verkligen vill ge tillräckligt.
21. I svåra tider, investera pengar i civilisationens framtid - du kommer att bli rikligt belönad.
22. Du blir rik när du är nöjd med det du har.

 

Araber och islamister är inte samma sak. Araber är en etnisk grupp som talar arabiska och har en gemensam kultur och historia. Islamisterna är en politisk rörelse som vill att islam ska vara grunden för samhällets lagar och styre
Det finns araber som inte är muslimer, och det finns muslimer som inte är araber. Det finns också muslimer som inte är islamister, och islamister som inte är araber

Islamisternas barn är de som föds i familjer som följer islamismen som ideologi. De kan ha olika etnisk bakgrund, men de delar en radikal tolkning av islam. Arabernas barn är de som föds i familjer som har arabiskt ursprung, oavsett vilken religion eller politisk åskådning de har
Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 94 gånger
Publicerad 2023-10-13 07:29Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Jag frågade en gång en
Religiös person: Varför
Gud "offrade 8 miljoner
judar åt Hitler" Och fick
svaret: "Därför att de ju
Förnekat Guds son. .."
Jaa sådär efteråt
kan vissa förklara
vad som helst som
Passar in i just deras
Livsåskådning?


2023-10-13

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.expressen.se/nyheter/fn-israel-ger-order-att-evakuera-norra-gaza/

2023-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP