Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige och internationellt är 15-minutersstaden framtiden!

 

"Du måste göra som den uppgående solens hus säger"
(en nörd poet som är förlamad och kämpar för att övervinna trösklar i Storstockholm skriver till mig privat)


Eftersom vi varje dag förlorar bra timmar i trafiken har EU-kommissionen utvecklat en strategi baserad på konceptet av en colombiansk stadsplanerare, professor vid Sorbonne, kallad "15-minutersstaden".
Den som främjade detta koncept föreställde sig en levande stad, där människor kunde hitta en skola, ett dagis, en park, ett apotek eller en marknad var 15:e minut till fots eller cyklande hemifrån.
Omkring 1900 fanns trädgårdsstadsprojekt, som utvecklade självförsörjande kvarter. De har upprepats i Europa, i Milano, i Valencia, Asien, Amerika – eftersom det har ett mycket viktigt syfte. Stadstransporter, vi vet alla vilka problem det finns i storstäder, speciellt i Bukarest”.
Idén med 15-minutersstaden har motståndare över hela världen. Idén med 15-minutersstaden har motståndare över hela världen. världen. Nyligen mottog promotorn Carlos Moreno dödshot, bland annat från högerextrema konspiratörer och sympatisörer, som sa att hans förslag var onödigt och bara begränsade människor.
Detta skulle innebära att stadskärnor i framtiden byggdes enligt vissa regler och omstrukturering av den befintliga.

Europeiska länder vill bygga dessa 15 minuters städer, jag har inga bevis, men hyreshöjningen i Sverige leder överlagt till de byggnaderna, jag hörde att Djourgården-Stockholm, Malmö

Om någon vet, lämna gärna en kommentar.

https://www.sweco.se/15-minutersstaden/#SnippetTab




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2023-11-08 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP