Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lyssna på texten här: https://www.smule.com/sing-recording/2994201367_4747187474


SÅNGEN OM MITT LIV

Här är sången om mitt liv
och om alla direktiv.
Den rör inte bara mig.
Var och en är en lakej.

Som jobbar med det vi gör
framtills vi faller ned och dör.
Vi som vårdar andra har
Ingen kraft att stanna kvar.

MÅNDAG
är alltid en sån dag,
då allting ska göras.
Det måste utföras.

TISDAG
är på samma vis. Jag
stressar för att hinna
och mig själv besinna,

att inte säga något dumt.
Så jag nickar och ler stumt.
Svarar vänligt när jag får
mer jobb än det var igår.

ONSDAG
ger en portion påslag
på hjärtat som rusar.
Är ingen som krusar!

TORSDAG
På jobbet där bor jag,
från tidiga ottan.
Så, drömma blott jag kan...

Om återhämtning så att jag
kan vakna utvilad en dag.
Få känna glädjen att gå opp
utan stressen i min kropp.

FREDAG
kommer, sätter beslag
på måsten som andra
på helgerna kan ta

LÖRDAG
Innan jobb så bör jag
gjort allt som jag lovat
och börjar jobbet matt.

SÖNDAG
är aldrig en skön dag.
Jag vet vad som väntar
när nästa dag gläntar.

MÅNDAG
är alltid en sån dag
då allt måste göras,
hinnas utföras
tills min vilodag...




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Camilla Heinonen VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2023-11-09 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP