Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


i den kallaste natten, de starkaste nyheterna. köksfönstret gjorde isblommor av vete lyckatten. under diskbänken började de olika gåvorna som kittlades av den riktige Nicolas röra på sig under påverkan av hustomtarnas vätten.


USA:s tillgång till 17 militärbaser i Sverige.

-16 Stoockholm .Expert om försvarsavtalet: Vi går "all in" (msn.com)

Detta är särskilt relevant då Sverige, till skillnad från Norge, Danmark, Finland och vissa andra europeiska länder, inte är Nato-medlem.

Försvarsavtal mellan Sverige och USA, som ger USA tillgång till 17 militärbaser i Sverige, jämfört med fyra i Norge. Här är en sammanfattning av huvudpunkterna: Sverige-USA:s försvarsavtal: Sveriges försvarsminister Pål Jonson skrev under avtalet under ett besök i Pentagon på natten. Avtalet liknar det som Norge har med USA, men omfattar fler orter i Sverige. Orsak till 17 baser: Jonson förklarade att Sverige är stort och avlångt, och att det kan finnas skäl att ha fler platser än Norge. Han sa att det inte är säkert att alla 17 kommer att användas, men att det finns flexibilitet. Platserna valdes ut för att skapa lämpliga förutsättningar för mark-, sjö- eller luftstridsförband. Militär logik: Jonson sa att det finns en militär logik som stödjer valet av platser. Han preciserade inte vilka platser som ingår i avtalet, men några av dem är enligt uppgift viktiga strategiska platser nära de baltiska staterna och på Nordkalotten. Relaterade länkar: Artikeln ger länkar till andra källor som täcker avtalet, såsom TT, Sveriges Radio och Sveriges Television. Länkarna inkluderar uttalanden från USA:s försvarsminister Lloyd Austin, som hyllade Sverige som vän och allierad, och fler detaljer om avtalets konsekvenser för försvaret av regionen.
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2023-12-06 08:18Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP