Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Semester betyder att ÄTA GOTT

När jag åker på semester så vill jag alltid äta något gott. Smakar det extra gott så äter jag några portioner till. Thailand är ett land jag gärna besöker, om och om igen. Både för det sköna klimatet, de vänliga folket och den goda, smakrika maten, Thai-mat som vi kallar den. Något som alltid är obligatoriskt på alla mina charterresor är tillgången till hiss på hotellet. Eftersom jag vill kunna se en skymt av havet ser jag till att hamna högst upp.
Det var precis det som hände denna gång när resan gick söderut, till Thailand.
Det finns bara en nackdel med att äta god mat. Och just detta syns på min våg.
Den här gången hade jag tur när jag checkade in på Phuket Island View, bara ett stenkast från Karon Beach-stranden.
På ett litet anslag inuti min hotell-hiss står det några ytterst viktiga fakta om hissens prestanda. Hissen förmår lyfta all vikt som är mindre än 630 kilo.
Man kan undra vad som skulle hända om jag checkade in för en 3-månaders vistelse?! Tänk om hissen inte skulle orka att transportera mig från bottenplan till 3:e våningen?!! Då blev jag ju tvungen att själv ”ta mig i kragen” och gå upp till 3:e våningen. Risken vore väl då att jag installerade mig på balkongen och med hjälp av room-servicen fick upp min mat och min dricka och min efterrätt.
Så, normalt blir jag på semester bara två veckor, och då brukar jag aldrig fastna i en hiss därför att jag råkat bli lite tyngre.




Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-09 05:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag åt på thailändsk restaurang här i Gävle i går. Underbar mat!

2023-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP