Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När kaos uppstår - då vill man fly! Här är. Vi alla tre samlade, med pappa i mitten. Tre med apné.


En infernalisk situation

Jag har det, min bror har det - och min pappa hade det: ”Sömn-apné ” (möjligheten att somna när-som-helst, till och med medans Du är ”mitt uppe i ett samtal med någon). Men kan man göra något åt denna infernaliska situation? Marginellt. Och jag ska försöka lindra effekterna av min diagnos.
Så här planerar jag göra: Eftersom min sömn-apné är som allra värst då jag somnat sent natten innan - så därför ska jag lägga mig sisådär klockan 22.00 (istället för 02.00). Sedan - vet jag att det går att höja vakenhets-graden avsevärt genom att ta en välbehövlig siesta mitt på dagen, klockan 12.00 (då jag sover tills jag vaknar!).
Nu borde mina infernaliska situationer minska - eller bli mer hanterbara!

För - saken är ju den: ”När någon i min församling (Jehovas Vittnen) ser mig sitta och sova på möte efter möte, tisdagar och lördagar - då finns risk att de börjar undvika mig. Och känslan att vara ”utstött” är FÖRFÄRLIG. Men, men - på något sätt så får jag väl skylla mig själv. Nuförtiden kan jag delta i ALLA fysiska möten via Zoom (se mötena via datorn där hemma). Men att vara närvarande fysiskt i vår kyrka (Rikets Sal) ger så mycket mer. Man hejar på varann. Hinner snacka lite grann. Få stöd av någon broder som ger goda råd m.m.

Så - nu ska jag ta itu med min sömngångar-stil och visa mig från min bättre sida. Så, kära följare/läsare/vänner, önska mig all lycka till med mitt liv och sovande (när det är OK att sova).




Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-21 07:42



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
vet inte om det är så
men dricker du mycket?
trodde du var en hälsans karl
men det kanske inte är så...
du kanske har jobbat för mycket
för länge, och egentligen är utbränd?
gå och lägga sig 2 på natten
och vakna 7 eller?
det tar ut sin man...
var mer i naturen
är mitt råd
du kanske du vaknar
av att ett rådjur
nosar på dig :)
trodde det hette narkolepsi
och att sömnapne var
att man slutade andas
i sömnen
lärde mig nått då
yippie :) <3
jag brukade förresten
ända sen corona vaccinet
sova/vila 4 gånger per dag
var uppe mycket på natten
på grund av det
jag som älskar natten...
hade dörren öppen dygnet runt
alltid efter tolv
kom en av 2 katter
och myste med mig
var en rolig tid :) <3
2023-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP