Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Snart släcks ljuset…


MÖRKLÄGGNING

Jag har fått diagnosen ”Glaukom”. Det betyder ”HÖGT TRYCK”.

Det ska visserligen finnas ett tryck i ögat. Det är helt OK. Men när trycket är mer än 24 så förstörs synnerven. Sedan mars 2023 har jag haft ett tryck på 26 i mitt vänstra öga. Man kan därför säga att MÖRKLÄGGNING pågår. Sedan kommer MÖRKRET och blindkäppen…

Varför drabbades jag då av GLAUKOM? Min personliga förklaring är denna:

En viss person förklarade det så här. Den som lever i mörkret, lever också med vidgade pupiller för att kunna se något i mörkret! Och varje gång ögonen vidgar sig så stängs/tillsluts tårkanalerna. Konsekvensen är den att ögats inre tryck ökas. Den som har oturen att leva i totalt mörker (är bipolär) kommer förr eller senare få diagnosen GLAUKOM.
Jag är just denne person. Som är bipolär. Som är ytterst känslosam. Som vill bli älskad innerligt och vill älska på samma vis. Men sedan 2015 har min värld förändrats. Till kaos.

Just nu tänder jag lamporna i varje rum, där hemma. Allt för att jaga bort mörkret. Det blir som en slags ”LJUSTERAPI”. Även om kärleken kollapsat så hjälper ljuset i varje livsrum mig att orka en dag till, och sen - en dag till. Tårarna som samlats i mina ögon har minsann också bidragit till det katastrofala ögontrycket. Jag väntar och väntar på bättre tider. Så småningom. Kanske nästa vecka. Kanske nästa år…
(Fortsättning Följer!)




Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-21 08:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP