Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Avundsjuka mot Guds rätt till tillbedjan gjorde den gamle ormen, Satan, till Guds motståndare.


Den namnlöse Ängeln

När Paradiset blir verklighet krossas Satans (Djävulens) dröm att förbli en Gud med rätt till mänsklig tillbedjan. Han ville lyckas med få 100 % kontroll över det mänskliga samhället och samtidigt dirigera sina demoner att blint lyda honom i allt. Denne ängel grundlurade människan att göra uppror mot Gud. Hans dröm var att ifrågasätta Gud så mycket som möjligt, ja så mycket att till och med Guds existens ifrågasattes. Till sin hjälp har han haft vetenskapsmän som fört fram att evolutionsteorin är ett vetenskapligt faktum. Mänskliga filosofer har samtidigt samarbetat i linje med hans baktaleri - de har envist påstått att Gud omöjligen kan existera när vårt samhälle är "så djävulskt och sataniskt".

Att vårt mänskliga samhälle är genomruttet och korrumperat beror självklart på att Satan själv monterat ner vår värld. Han styr världen lika slarvigt som en viss sjökapten, han som styrde Titanic rakt in i ett isberg.
Denne ängel, känd som Satan/Djävulen (motståndare/baktalare) är namnlös för oss människor. Satan och Djävul är endast titlar. Det som tydligen har retat denne ängel är att Gud har ett framstående personnamn, Jehova, som betyder "Han som är, låter sig vara. Det innebär att Gud kan åstadkomma allt Han vill, oavsett hur mycket Satan protesterar mot detta.
När nu Satan saknar eget namn (vi människor känner inte hans namn) så utnyttjar han detta faktum för att fortsätta grundlura mänskligheten, "gå under radarn", och kunna agera fritt och ohämmat. Till och med en del präster låtsas inte känna till Guds motståndare.

Så när Paradiset ÄNTLIGEN blir verklighet för mänskligheten är det dags för Satan att fängslas i 1000 år, den tid som behövs för att mänskligheten att lämna sin ofullkomlighet och bli fullkomlig som Adam en gång var. Detta är varje sann människas dröm - och Satans mardröm - att Gud gör oss fullkomliga, ett liv i en fullkomligt frisk kropp. Satans misslyckade styre är mardrömmen som försvann.




Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2023-12-31 00:41



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
världen är inte korrupt
bara massmedia
så om du får din källor
från andra ställen
skulle du se all
skönhet överallt :) <3

och som sagt
satan slogs mot gud
men hette då jesus
men han förlorade
och gud krönte honom
som prins av underjorden
(som innan
tillhörde dvärgarna)

jag har tränat 1 timma
idag redan
du borde också!
inte bara promenader
det behövs färskt blod! :)
kör bara höger
biceps mot luften
känns så otroligt skönt
har haft massa bra
effekter av det... <3
2023-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP